Začalo tretie kolo súdneho procesu s Mikulášom Č. a spol.

07.09.2006 Celý región

Prešov 7. septembra (TASR) - Tretie kolo hlavného pojednávania s údajným bossom podsvetia Mikulášom Č. a ďalšími obžalovanými sa dnes začalo pred senátom Okr...
Prešov 7. septembra (TASR) - Tretie kolo hlavného pojednávania s údajným bossom podsvetia Mikulášom Č. a ďalšími obžalovanými sa dnes začalo pred senátom Okresného súdu (OS) v Prešove. V programe sú výsluchy svedkov a znalcov, mali by vypovedať poslední z tých, ktorí v pôvodne vytýčených termínoch sa nedostavili.

Súdny proces trvá s prestávkami od 16. mája, naposledy sa pojednávanie uskutočnilo 28. júna. Zatiaľ bolo dovedna 13 pojednávacích dní.
Mikuláš Č. čelí obžalobe Krajskej prokuratúry v Trenčíne. Podľa nej sa mal podieľať na vražde dvoch a na pokuse vraždy tretej osoby z kriminálneho podsvetia v septembri a októbri 1997. Ak ho súd uzná vinným, hrozí mu výnimočný trest - doživotie.
Rozhodujúce deň v pojednávaní bude piatok 8. septembra, keď má pred senát predstúpiť korunný svedok obžaloby Alexander H. , známy v podsvetí ako Šani. Podľa obžaloby sa mal v spomínanom období takisto dopustiť kriminálnej činnosti, no postupne začal spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní. Jeho trestná vec bola napokon vylúčená na samostatné konanie o dohode o vine a treste. Do pojednávacej miestnosti OS v Prešove však ani v jednom z doterajších dvoch vytýčených termínov sa nedostavil pre svoje zdravotné ťažkosti.
 

Vyberte región

mark